СКАНДАЛНА ВЕРСИЯ! НАЙ-СКАНДАЛНИЯТ БГ БОС Е УБИЛ ОБЩИНАРКАТА ТАТЯНА! ТОВА Е САМИЯТ

СКАНДАЛНА ВЕРСИЯ! НАЙ-СКАНДАЛНИЯТ БГ БОС Е УБИЛ ОБЩИНАРКАТА ТАТЯНА! ТОВА Е САМИЯТ

Душманинът на Митьо Очите – Божидар Кузманов-Кравата, и свързаната с него организирана престъпна група „Монопола”, стоят зад убийството на Татяна Стоянова, която беше началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Това е версия, по която много сериозно през последните месеци работят следователи, съобщава „Уикенд”.

Кравата, който също е родом от Пазарджик, се намира в ареста на Националната следствена служба заради стрелбата срещу Очите. Но от разпитите на лица, запознати с престъпните му действия в миналото, са изскочили улики, които могат да доведат и до разплитането на трагедията със Стоянова след близо двегодишен застой.
 
Както БЛИЦ съобщи, Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 година в Пазарджик. Килърът я причакал около 18.30 ч. вечерта пред гаража й, докато тя прибирала джипа си. Жената видяла убиеца си в момента, в който излязла от гаража. Той вече бил насочил пистолета си към нея и изстрелял 5 куршума срещу жертвата. Два от тях попаднали в главата, един в сърцето и два в областта на стомаха. Според съдебни лекари, всеки един от тях е бил смъртоносен.
 
В края на януари миналата година разследването на убийството бе иззето от Окръжната прокуратура и полицията в Пазарджик и прехвърлено в София по заповед на главния прокурор по молба на директора на ОДМВР-Пазарджик.
 
Пистолетът, с който е била разстреляна, е бил „Макаров” или чешкият вариант на „ЧЗ”, на който е бил поставен заглушител, тъй като никой в кооперацията и магазините отпред, както и в съседните 8-етажни блокове, не е чул изстрели. Убиецът е изстрелял петте куршума отдясно на жената и още първият изстрел е причинил мигновено смъртта й.
 
Към днешна дата досъдебното производство за убийството на дамата се намира в Софийската градска прокуратура. Именно там са постъпили и новите данни за евентуална съпричастност на Божо Кравата към престъплението. Бандата „Монопола”, в която той е лидер, заедно с Румен Анастасов-Козела, освен че е най-силната в търговията с дрога в Южна България, има и сериозни интереси в сделките със земя. А най-големите далавери са с общинските земи.
 
Информацията, която е постъпила до следователите наскоро, гласи, че Кравата и Козела искали да вземат на безценица от общината 2000 дка земя до Пазарджик. За парцела те имали предварително уговорен купувач – руска компания. Ключова фигура в далаверата е била Татяна Стоянова.
 
Ангажиментът, който тя поела и за който е взела пари, значително надхвърлил възможностите й и сделката се провалила. Няколко пъти дамата била притискана да върне рушвета, но тя отказвала. Явно затова е платила с живота си.
 
Засега прокурори не са повдигнали обвинение за това престъпление на Кравата, защото разследването е в много начална фаза.

Източник: bradva.bg