БОЙКО БОРИСОВ ПРИСТИГНА В ХИТРИНО! ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПО-СТРАШНО ОТ ОЧАКВАНОТО! ЩЕ ИМА ОЩЕ СМЪРТ!

БОЙКО БОРИСОВ ПРИСТИГНА В ХИТРИНО! ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПО-СТРАШНО ОТ ОЧАКВАНОТО! ЩЕ ИМА ОЩЕ СМЪРТ!

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Хитрино. Припомняме, че по-рано днес министър-председателят в оставка заяви, че пътува за селото, след като разбра за трагедията.

„Едната цистерна пропуска гориво. Според личния ми опит няма да гърмят повече“, коментира министър-председателят в оставка. По думите му жертвите със сигурност ще бъдат повече от пет. „Жертвите със сигурност ще са повече от петима загинали. Отворихме резервите за кръв, дойдоха екипи от София вече“, каза той.

„Колегите обливат цистерните, взривът е много тежък, с големи щети. Машинистите казват, че след петия вагон се е откъснала композицията, най-добрите следователи пътуват и ще разследват причините тепърва“, каза Борисов.

„Разгръщаме щаб – 40 души вече са настанени при близките си. Вълната буквално е избушила къщите на три улици – кметството има готовност да настани хората, останали без дом“, обясни премиерът, пише Пик.

„16 минути след сигнала са пристигнали пожарникарските екипи, абсурдно е да се говори, че са били без вода“, категоричен обяви той.

„Умрелите не могат да се върнат. Разрушенията с пари могат да се оправят. Над 20 линейки чакат, ако намерим още някого. Не гасим огъня, защото цистерните стават по-опасни“, поясни Борисов. 

На хората ще се изплатят щетите. 

„Машинистът е жив, ще разказва пред следствените органи“, заключи министър-председателят в оставка.

Източник: bradva.bg