НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ САМО КОЛКО СТРУВА НОВАТА РУСКА СПОРТНА РЕЗАЧКА! ЩЕ ТИЧАТЕ КЪМ МАГАЗИНА!

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ САМО КОЛКО СТРУВА НОВАТА РУСКА СПОРТНА РЕЗАЧКА! ЩЕ ТИЧАТЕ КЪМ МАГАЗИНА!

Руският олигарх Михаил Парамоново получи разрешение от френските власти да сглобява спортен автомобил във фабрика край Париж.

Руският модел Tagaz Aquila, който бе разработен преди няколко години от местни специалисти в Тангаронския автомобилен завод, но предприятието фалира. Сега колата ще се продава с друго име във Франция. Ще се сглобяват по хиляда бройки на година, като колата ще струва 12 990 евро. В момента на сайта на компанията тече коледна промоция, от която става ясно, че може да купите екзотичното возило само за 8500 евро. С гаранция от 3 години или 100 000 километра, пише autoclub.bg.

Името на руската машина с френски корени е MPM Motors PS160, а MPM се разшифрира като Mikhail Paramonov Manufacturing. Компанията на олигарха е базирана в парижкото предградие Кроаси-сюр-Сен.

MPM Motors PS 160 разполага с китайски двигател от фирмата BYD, която е купила агрегата от Mitsubishi. Мощността му е 106 конски сили, а скоростната кутия механична. Автомобилът тежи 1225 килограма, а багажника е с капацитет 380 литра. Резорвоарът побира 55 литра, а средният разход на гориво при смесено каране по каталог е 6,8 л на сто.

Източник: bradva.bg