ОТ ВЪТРЕШНИЯ КРЪГ ИЗТЕЧЕ ПЪРВА ИНФОРМАЦИЯ: РЕШЕНО! ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ БОРИСОВ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ

ОТ ВЪТРЕШНИЯ КРЪГ ИЗТЕЧЕ ПЪРВА ИНФОРМАЦИЯ: РЕШЕНО! ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ БОРИСОВ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ

Председателят на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов най-вероятно ще оглави нов кабинет в 43-то Народно събрание с мандата на Реформаторския блок.

За това настояват и от ЕС, а и от РБ и ПФ, които ще подкрепят правителството, разкриха източници, според които вероятностталидерът на ГЕРБ да се съгласи на подобно решение е вече окол 90 процента, пише Пик.

Подобен вариант е все по-възможен, след като днес се проведе и неофициална среща между премиера в оставка и лидерите на Патриотичния фронт.

За момента със сигурност е ясно, че Томислав Дончев, Лилияна Павлова, Божидар Лукарски и Ивайло Московски ще останат министри и в новото правителство, разкриха още източници на ПИК. Аут от евентуален нов кабинет със сигурност ще са образователният министър Меглена Кунева и военният – Николай Ненчев.

Тепърва се очаква да се проведат нови разговори между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, за да се изясни ролята и на трите партии в коалицията. Твърде вероятно е постове във властта да получат и патриотите, но какви – тепърва ще се изяснява, тъй като текат пазарлъци.

Както ПИК съобщи, премиерът Бойко Борисов и лидерите на Патриотичен фронт са провели тайна среща в Министерски съвет по-рано днес. Министър-председателят е повикал Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, като темата е била евентуалното съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

Източник: bradva.bg