МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ: ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ МАЛКО В ХИТРИНО!

МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ: ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ МАЛКО В ХИТРИНО!

Експерти на Енерго-Про Мрежи са били допуснати днес в Хитрино и започна започнаха възстановяване на електрическата мрежа в селото.

Екипите са извършили оглед на състоянието на електроразпределителната мрежа след взрива на 10 декември и са започнали подготовка на възстановителните дейности, съобщиха от Енерго-Про, цитирано от БТА.

При инспекцията е било установено, че има нанесени сериозни щети по въздушните електрически линии от три трафопоста – съборени стълбове, прекъснати проводници, обгорели електрически касети и електромерни табла. 

След анализ на състоянието на съоръженията дружеството създало организация за поетапно възстановяване на повредените участъци от мрежата в Хитрино.

В понеделник сутринта екипите на Енерго-Про Мрежи ще започнат работа по възстановяване на електрозахранването на две помпени станции на ВиК-Шумен, за да могат специалистите на водоснабдителното дружество да работят по водопроводите в селото. 

Приоритетно започва възстановяване на електрическите съоръжения, които захранват запазените къщи в Хитрино, за да могат хората да се върнат възможно най-бързо по домовете си. Работата на екипите ще продължи до края на деня. 

Електрозахранването по възстановените участъци ще бъде включено след разрешение на кризисния щаб, за да се гарантира сигурността на жителите.

Енерго-Про Мрежи е в постоянна връзка с кризисния щаб за синхронизиране на действията по ремонта и изграждането на електроенергийната инфраструктура в най-засегнатите части на селото, се посочва в съобщението. 

Източник: bradva.bg