КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЗСИПА НЕПОДОЗИРАНО РАЗКРИТИЕ ЗА ИЗБОРНАТА НОЩ! ВИЖТЕ КАКВО РАЗКРИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ!

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЗСИПА НЕПОДОЗИРАНО РАЗКРИТИЕ ЗА ИЗБОРНАТА НОЩ! ВИЖТЕ КАКВО РАЗКРИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ!

Advertisement:

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че хората трябва сами да преценят дали е „г-жа Лъжа”, както я нарече неведнъж Бойко Борисов. Тя обясни думите му така: „Зрителите да преценят. За пръв път ми го каза още при промяната на кандидатурата за ООН“.

„Променихме позицията си за референдума по следния начин: Ние гласувахме с 3 пъти „не” на изборите, но трябва да се съобразим с тези 2 милиона и да започнем да използваме мажоритарната система. Предложението на г-жа Мая Манолова не е обсъждано с нас в БСП, не можем да го подкрепим на този етап“, каза още Нинова в студиото на „120 минути“ по bTV.
 
„Що се отнася до твърдението на Борисов, че сме избягали от съставянето на кабинет. Още в началото на този парламент казахме, че оставаме в опозиция до края. С толкова малко народни представители не можем да направим голяма промяна. А дали ГЕРБ ще приемат предложението на РБ… До довечера сигурно ще има трета версия, изчакайте. Не би трябвало да има такъв кабинет. И на референдума и на президентските избори хората искаха промяна, а това което получават е „подмяна“. Такъв кабинет не е по волята на народа, а волята на Борисов“.
 
Чисто партийния интерес на БСП е изборите да са по-далеч. Ако направят това правителство, те ще се сринат още повече. Но това не е добре за държавата“, обясни председателят на БСП.

Водещият Светослав Иванов накара Нинова да си спомни за наводненията в родния си град Мизия и да ги съпостави с трагедията в Хитрино: „Наводненията в Мизия са най-тежкия период от живота ми. Спомням си деня, които всичко стана във вода и тъмнина. 40 хиляди лева от декемврийските заплати на БСП отиват за Хитрино. От опита в Мизия знам, че това е най-тежкия момент. След като вече няма журналисти и министри, хората имат най-много нужда от нас. Хората страдат, защото няма възмездие и никой не им помага. Взимат едни 325лв., но няма помощ за спасяването на домовете им. На първо място е необходимостта някой да понесе отговорност“.
 
Ако БСП не победи следващите избори ще подадете ли оставката си? Това е въпрос на зрител на bTV, на който Нинова отговори така: „Аз си бях подготвила оставката и в нощта на президентските избори. И в загуба, и за победа. Знам как се носи отговорност”.

Advertisement:

„Виждаме се с г-н Радев. Не сме обсъждали служебен кабинет, но чух че е готов. Ние не обсъждаме служебен кабинет. Не искаме да имаме влияние върху взимането на решение на генерал Радев. Няма да му редим нито кабинета, нито политиките“, каза в заключение тя. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg