ОЩЕ НИЩО НЕ ЗНАЕМ ЗА ЧУДОВИЩЕТО СВЕТОСЛАВ! РИТНИКЪТ Е САМО ВЪРХА НА АЙСБЕРГА, ИМА МНОГО ГНИЛО! /ВИДЕО/

ОЩЕ НИЩО НЕ ЗНАЕМ ЗА ЧУДОВИЩЕТО СВЕТОСЛАВ! РИТНИКЪТ Е САМО ВЪРХА НА АЙСБЕРГА, ИМА МНОГО ГНИЛО! /ВИДЕО/

Светослав Стойков – мъжът, ритнал германка по стълбите на берлинското метро, остава за постоянно в ареста. За решението на германския съд информира кореспондентът на вестник „Труд” Ваня Енчева пред „Здравей, България“ по Нова.

Срещу българина вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не за нанасяне на телесна повреда. За първото го грозят до 10 години затвор. Жената, която той е блъснал – 26-годишна германка, е можела да загине от падането по стълбите. Освен това тя е паднала само на един метър от релсите, където би могла да бъде прегазена от влак. Инцидентът е от края на октомври и предизвика огромна вълна на възмущение, след като видеото, запечатало нападението, бе разпространено. 

27-годишният Стойков бе арестуван на седалката на автобус на връщане от Южна Франция в Германия в събота вечерта. 

Според обвинението 

Немските медии съобщават, че след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото

Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер.

Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни.

Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Междувременно Западният ни митрополит Антоний заяви,

че ще направи опит да говори с пострадалата германка и да й се извини от името на българите. 

„Помолих вече свещениците ни в Берлин да намерят пострадалата жена. В понеделник летя за Германия. Длъжен съм да направя опит да се срещна с нея. Може би шокът от преживяното е голям, но аз мисля, че църквата винаги дава надежда, упование, утеха. Аз искам да се срещна от името на Българската православна църква и като неин арихиерей, който радее за доброто на българската държава, и искам да се извиня от името на българската държава, като подчертая, че това не е лицето на страната ни“, заявява той пред „24 часа“.

Източник: bradva.bg