БЕЗЦЕННО ЗА ЗИМАТА! ЕТО КАК ДА РАЗМРАЗИМ ПРОЗОРЦИТЕ НА КОЛАТА ЗА БРОЕНИ СЕКУНДИ! ВИДЕО

БЕЗЦЕННО ЗА ЗИМАТА! ЕТО КАК ДА РАЗМРАЗИМ ПРОЗОРЦИТЕ НА КОЛАТА ЗА БРОЕНИ СЕКУНДИ! ВИДЕО

Без съмнение едно от най-досадните неща в зимния сезон е ежедневното стържене на стъклата на колата, които бързо хващат лед при ниски температури. Методите и устройствата за справянето с този проблем са много и различни.

Обикновено палим колата, пускаме подгревателите на задното стъкло и излизаме със стъргалото и метлата. При обилен снеговалеж достигането до замръзналото шофьорско стъкло преминава първо през хубаво изчистване на снега и едва тогава ще се заемете с отстраняването на леда от стъклото.

Разбира се, може да си закупите течност за размразяване в бутилка с пулверизатор. Можете да имате късмет да попаднете на качествен разтвор, който само с няколко пръскания да реши проблема, пише офнюз.бг. Но по-вероятно е да разберете, че всъщност това, което сте купили, не е особено концентрирано и не върши това, на което се надявате.

Ето защо е далеч по-лесно Вие сами да си направите разтвор, за който да сте сигурни, че ще бъде достатъчно ефективен и няма да Ви се налага да стържете до полуда на студа. Това, което трябва да направите, е да си купите изопропилов спирт и да го разредите с вода. Съотношението може да е различно и вероятно се сещате, че по-високата концентрация на алкохола ще бъде и по-ефективна при размразяването, но пък така спиртът ще свърши по-бързо, така че изборът е Ваш. Според нас оптималното разреждане е 1/3-вода и 2/3 изопропилов спирт. Този разтвор сипвате в бутилка с ръчен пулверизатор и… приключвате със стърженето на лед от стъклата на Вашата кола.

Източник: bradva.bg