БУМ! ТЕХНИКЪТ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ НА ГЕН. РАДЕВ ПРОГОВОРИ! НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ!

БУМ! ТЕХНИКЪТ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ НА ГЕН. РАДЕВ ПРОГОВОРИ! НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ!

Текстът е публикуван в личния профил на Красимир Йорданов във Фейсбук:

Понеже се чувствам длъжен да го споделя, и въпреки че не се занимавам с политика, ще ви кажа, че Румен Радев е най-добрият вариант, който България можеше да избере.

Някои от вас знаят, че съм бил в една ескадрила с него на летище Равнец до 1990 г. Тогава той беше лейтенант, младши пилот на МиГ 21, аз бях техник на самолета му. Свирехме и двамата на китара, гонехме гаджетата и се радвахме на младостта.

По време на едни нощни полети, някъде към три часа през нощта, между четвъртото и петото излитане на самолета му, при поредната проверка леко ми замириса на изгоряло. Веднага нещо ми каза, че вероятно има проблем, нищо че уредите показваха, че всичко е ОК. Извиках го и му казах, че имам кофти предчувствие. Той няколко пъти провери уредите, показваха ОК и тръгна да прави разбег за излитане. Но на два метра от края на пистата все пак успя да спре. Не излетя. Светнала му лампа „Отказ на генератора“. Дойде при мен и ми благодари, че съм го предупредил.

След 20 години отново се видяхме случайно в Пловдив. Каза ми, че никога няма да забрави и че все още няма обяснение как аз съм усетил нещо, което уредите не отчели и което като повреда, ако се случи във въздуха, следва катапултиране с всички произтичащи от това загуби и рискове.

Казвам го сега, защото вече е решено кой е президент. И за да успокоя децата си, че човекът е свестен и че ако има някой, който знае как да лавира в суперсложни условия, каквито имаме в момента, по-добре да е той, отколкото всеки друг кандидат.

А Слави Трифонов, макар да е чалгар и популист, когото хич не харесвам, направи едно добро дело ей така по случайност – даде думата на Румен Радев в едно свое предаване през 2008-ма и след като го изслуша, му подхвърли „Абе ти си пич, що не станеш политик!“. Пускам ви тук и запис от предаването, макар че не гледам телевизия отдавна. Стискам палци на Румен и знам, че той не е мечка на синджир и това ще си проличи в началото на 2017г. Така че Корнелия и Йотова леко разочаровани ще останат в партийните си амбиции, но стратегията изисква и това да се случи…

Източник: bradva.bg