БЪЛГАРИЯ ПРИТАИ ДЪХ! ПРЕДИ 10 МИН БОЙКО БОРИСОВ ОТСЕЧЕ: БИТКАТА ЗАПОЧВА!!!

БЪЛГАРИЯ ПРИТАИ ДЪХ! ПРЕДИ 10 МИН БОЙКО БОРИСОВ ОТСЕЧЕ: БИТКАТА ЗАПОЧВА!!!

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

„Вие говорите все едно съм умрял – така се говори на гробища: беше, благодаря и т.н. Тепърва ще има битка. Ако мислите, че така ще им се дадем на празните им приказки и обещания“, заяви Бойко Борисов при откриването на обходния път на Смолян.

Говорейки пред местните жители, той изтъкна, че пътят стои от времето на Тодор Живков и хората знаят защо сега се направи.

„Вертикални стени и само свлачища, 10 млн. сме дали само да оправим свлачищата. Отидохме да оправим и тунелите на Витиня, защото знаете ли как ги бяха строили – торби от цимент замазани“, обясни премиерът в оставка.

По думите му в програмата на правителството са заложени още 20 млн. за магистрала Пловдив – Асеновград. Борисов уточни, че се надява следващата есен тя ще бъде пусната в движение. 

Борисов добави още, че остава да се открие и пътят до Рилския манастир, който не е ремонтиран 40 години. 

„Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж“, заяви министър-председателят в оставка.

„Тоя, който строи земята да я постеле за вас и прокара там пътища за вас“, прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. 

„В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише“, посочи Борисов.

От Библията той цитира фразата „Няма добро ненаказано“. Така че от това, което чух /за изграденото в област Смолян през последните две години/, заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища е добре, заключи Борисов.

„Строежът на новия участък започва преди 30 години и е преустановен през 2004 г. поради липсата на средства. Близо 28 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пътя и пътните съоръжения, включващи тунел в квартал „Устово“, пет моста над реките Бяла и Черна, три кръгови кръстовища, както и подпорни, укрепителни и облицовъчни стени“, написа и във Фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов. 

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3, 4 км. Започва от митницата в кв.“Устово“ и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“.

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград – Смолян и пътя Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв.Устово на Смолян.

Източник: bradva.bg