ТОКУ ЩО! БОЙКО БОРИСОВ ОТСЕЧЕ КАТЕГОРИЧНО И НАРЕДИ НА МИНИСТРИТЕ: СПИРАТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ..

ТОКУ ЩО! БОЙКО БОРИСОВ ОТСЕЧЕ КАТЕГОРИЧНО И НАРЕДИ НА МИНИСТРИТЕ: СПИРАТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ..

Премиерът в оставка Бойко Борисов препоръча на министрите от кабинета да спрат обществените поръчки, освен ако са неизбежни, но в тези случаи те да бъдат консултирани с администрацията на новоизбрания президент, предаде БГНЕС.

За да ги убеди, Борисов дори се разпорежда: „забранявам ви“, става ясно от стенограмата от днешното заседание на правителството „Борисов – 2“, в оставка. Борисов призова министрите в създалата се ситуация да продължат да работят без отпускане и да изпълняват отговорностите си така, както са го правили и досега.

„Отчитайки волята на хората на президентските избори, ние подадохме оставка. Участието ни в преговори за съставяне на правителство в този парламент беше именно, за да се съобразим с желанието им да има нов Изборен кодекс”, каза той в края на днешното правителствено заседание.

 „В сегашната ситуация аз искам да ви призова, в зависимост от решението на новоизбрания президент Радев и предложението, което му е отправено, да останете на местата си и да работите така, както работите всеки ден. Ще го кажа по военному, което сега е модерно: на пост, докато ни сменят.

 Всеки караул, всеки часови стои докато го сменят. Никакво отпускане! Може да е утре, може да е в други ден, може да е на 20 януари – когато ни сменят. Дотогава всеки изпълнява ангажиментите си!”, обърна се той към министрите и подчерта, че има по-важни неща от властта и това е моралът.

 „Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви: спирате всякакви обществени поръчки. Ако има нещо неизбежно, което да се прави, търсите администрацията на новоизбрания президент Радев и ако са съгласни, за да има приемственост и да не бъдем обвинявани, тогава продължавате“, казва Борисов.

Той посочва, че заедно с военния министър в оставка Николай Ненчев са се разбрали – „даже и да останем и да имаме право да номинираме началник на отбраната, по-правилно е като дойде новият върховен главнокомандващ той да си го избере. Така и с обществените поръчки – нека, който иска да ги прави, но ако е неизбежно; иначе всеки един подобен акт ще бъде коментиран и не бива да се дава основание за това“.

„Не знам дали ни е последното заседание, затова не се и сбогувам с вас в този смисъл, а и се надявам, че с всички вас и след изборите ще работим заедно“, обръща се към екипа си премиерът в оставка. „Така че, още веднъж казвам – в зависимост от ситуацията, преди Коледа да се съберем да си разпределим задачите и дежурствата за Коледа и Нова година.

Надявам се днес-утре да разберем какво се мисли по въпроса. И аз съм призовавал, и президентът го направи – всичко е въпрос на добра воля“, обобщава Борисов.

 

Източник: bradva.bg