ИЗТРЪПНАХМЕ! В НАЙ-КРИТИЧНИЯ МИГ МЕРКЕЛ РАЗТЪРСИ С ПРИЗНАНИЕТО – ЧЕРНА ПРИСЪДА ЗА БЪЛГАРИЯ! СПАСЕНИЕ НЯМА!

ИЗТРЪПНАХМЕ! В НАЙ-КРИТИЧНИЯ МИГ МЕРКЕЛ РАЗТЪРСИ С ПРИЗНАНИЕТО - ЧЕРНА ПРИСЪДА ЗА БЪЛГАРИЯ! СПАСЕНИЕ НЯМА!

Хората, които пристигнаха в Харманли демонстрираха шествие, с което напрегнаха обстановката. През 2011 пак имаше сблъсъци и много протести.

Лидерите на тези протести бяха участници в листите на местните избори. От тази гледна точка, като политици, трябва да сме много отговорни. Това каза Цветан Цветанов в „Тази събота и неделя“ по bTV.

„Трябва да има реален диалог. От 4 месеца на територията на страната трябваше да има достатъчно информация, за да се предприемат мерки срещу радикализирани хора в лагерите. Днешният проблем е нерешим за ден два. Интеграцията на тези хора ще отнеме години. Дъблинския регламент не се изпълнява, той е само правна рамка“, допълни още той.

„Всички партии трябва да се ограничим от присъствие, когато има организация на протест. Когато стартира президентската кампания имаше протести в Овча купел и напрягаха обстановката. Политиците го използваха за пиар. Казах на Каракачанов, че тази тема, която засягат патриотите е много особена“, каза още Цветанов. 

„Българската държава е най-голямата жертва от размириците в Харманли. Искам да поздравя полицията за това, което направиха и пред това, което се изправиха! Тези, които са били в помещенията, а не са се бунтували, не са пострадали. Имало е призоваване на сирийската общност да излезе и да се присъедини към протестите. Ако не бяха хвърляли камъни срещу полицаите, нямаше да пострадат. Вината си е тяхна. Можеше да има и по-тежки последствия!“ Това каза в заключение Цветан Цветанов по темата за бунта в Харманли.

Източник: bradva.bg