Репортаж от съда: Вадят шокиращи данни от аутопсията на съпруга на Анита Мейзер

Репортаж от съда: Вадят шокиращи данни от аутопсията на съпруга на Анита Мейзер

При време на разследването на смъртта на Николай – съпругът на Анита Мейзер, са извършени съществени пропуски. Това заяви в началото на делото срещу Мисис България адвокатът на близките му Иван Томов, предава репортер на БЛИЦ от съдебната зала във Варна, където днес стартира делото срещу скандалната миска.

Съдът във Варна даде ход на делото, независимо от настояванията на Томов то да бъде отложено заради отсъствието на майката на Николай, която трябвало да свидетелства.
 
Във встъпителната си пледоария Иван Томов поиска прекратяване на настоящето производство заради съществени процесуални нарушения. Спорен него описаната фактология в документите по делото не съответства на обстоятелствената част.
 
Томов разкри, че при огледа на трупа е установено, че е имало удари по носа, разкъсана хрущялна тъкан, травматични увреждания по тялото и хематоми. „За мен това не е убийство по непредпазливост”, заяви той и заяви, че родителите на Николай настояват за 300 хиляди лева кръвнина.
 
Томов изтъкна и други разминавания – според първоначалния оглед носът на Николай бил счупен, а в обвинителната теза се казвало, че няма подобни травми.
 
В съда беше посочен и фактът, че Анита Мейзер е опитала на три пъти да подкупи полицаите – първоначално е предложила 10 хиляди евро, след това 20 и накрая 30 хиляди.

При даване ход на делото адвокат Томов настоя съдът да изиска информация за наличното имущество ма Мейзер на територията на САЩ с цел обезпечаване на бъдещ иск, но съдът отхвърли това като неоснователно. 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
 

Източник: blitz.bg