Оцелялата стюардеса проговори за злополучния полет с футболистите

Оцелялата стюардеса проговори за злополучния полет с футболистите

Единствената оцеляла жена в злополучния полет с футболния тим “ Чапекоензе “ е разказала интересни подробности във връзка със случилото се. Химена Суарес беше една от стюардесите на борда.

Според нейните думи самолетът е свършил горивото, след което е последвало рязко снижаване и ударът в земята. Точно това е една от дилемите пред разследващите – дали аеропланът е останал без керосин, или пилотът нарочно го е източил, за да предотврати евентуална експлозия при разбиването, съобщи „24 часа”.

„Останахме без никакво гориво“, заявила Химена пред своите спасители по време на операцията в планинската местност край Меделин . Според El Colombiano пилотът е успял да се свърже с летището в Меделин и е съобщил, че е останал с малко гориво, заради което искал предимство при кацането. Тъй като обаче е имало и друг полет, от контролната кула са му казали да кръжи, докато се освободи писта за кацане. След това обаче пилотът е информирал и за проблем с електричеството, след което самолетът изчезва от радарите.

Химена Суарес споделила, че преди години е работила на подобен модел самолет, който обаче е ограничен откъм възможност за продължителност на полета. „Самолетът беше на лимита си“, заявила тя. Пред колумбийския вестник авиационни специалисти обяснили, че използвания от отбора самолет може да лети най-много 2965 км, а в същото време разстоянието от летището в Боливия до това в Меделин е било 2960 км. Стюардесата е била намерена около два часа и половина след катастрофата. Освен нея при падането оживяха още седмина, но по-късно двама от тях починаха. Жертвите са общо 75.

Източник: zajenata.bg