ЕВРОПА В СЪЛЗИ. СТРАШНАТА РАВНОСМЕТКА СЛЕД АТЕНТАТА В БЕРЛИН

ЕВРОПА В СЪЛЗИ. СТРАШНАТА РАВНОСМЕТКА СЛЕД АТЕНТАТА В БЕРЛИН

Идентифицирани са всичките 12 загинали в резултат на терористичния акт на коледния базар в Берлин.

Онлайн изданието на Шпигел отбелязва, че загиналите са шест жени и шестима мъже. Според данните на изданието, осем от жертвите са германци, а четирима са чужденци – от Чехия, Италия, Израел и Полша. 

Сред пострадалите има граждани на Израел, Унгария, Финландия и Литва, а също така на Великобритания и Испания. Много от тях все още са в тежко състояние, предаде БНР.

Същевременно, продължава неяснотата за това къде е бил атентаторът Анис Амри от момента, в който избяга от местопрестплението в Берлин, докато беше застрелян вчера от италианската полиция близо до Милано. Самоличността на 24-годишния тунизиец е била потвърдена по пръстови отпечатъци.

Френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру отказа да потвърди дали нападателят е бил във Франция, преди да отиде в Италия. 

У Амри бяха открити билети за влак от Франция до Италия, което накара лидера на френската крайна десница Марин льо Пен да заяви, че атентаторът е прекосил 3 европейски държави, което говори за пълна катастрофа за сигурността, която представлява Шенгенското споразумение. 

Същевременно властите в италианската столица Рим забраниха движението на камиони в центъра на града през коледните и новогодишните празници. Решението е взето след препоръка на полицията след атентата в Берлин. Изключения се правят за камионите с тегло до 3 тона и половина за доставки на храна, поща, банкноти и медицински продукти.

Източник: bradva.bg