ВЕЛИК ТРИК! Когато забравиш ПИН кода си пред банкомата, просто направи това…

ВЕЛИК ТРИК! Когато забравиш ПИН кода си пред банкомата, просто направи това...

Advertisement:

Учени от университета Surrey казват, че до забравена информация бързо може да се стигнете чрез затваряне на очите. Това подобрява концентрацията и работата на мозъка.

Колкото и да се стараете вече половин час се разхождате около дневната и се опитвате да си спомните къде последно оставихте ключовете от колата, обаче не успяхте? Достигане до най-близкият банкомат и никак не ви идва на ум, който ви е ПИН кода на картата?

Ако никак не можете да си спомните тази информация най-доброто решение за вас е да затворите очи, дълбоко да дишате и да се опитате да възстановите забравени информация обратно.

Advertisement:

Изследователи от университета Surrey тествали способността за спомняне на 200 души по този начин в две серии им пускали един филм без звуци, а друг филм със звуци. Респондентите разделили на две части: едната група трябвало с отворени очи да коментират, а други със затворени очи. Задачата в първия случай е била да кажат какво са видели, а през втората какво точно чули.

Тези, които затворили очите в 71% от случаите отговаряли вярно, а тези, които са с отворени очи точно в 48% от случаите.

Advertisement:

Същността е в това, че със самото затваряне на очите се разцепваме от външния свят и напълно се потапяме в света на нашите спомени. Така мозъкът много по-лесно и по-бързо работи, като формирате добра психическа картина.

Това отдавна се използва при проучването на престъпни случаи в полицията, а може и на вас да ви помогне при намирането на изгубени предмети и забравени ПИН кодове, парола или предмети като ключове и листенца, на които сте записали важна информация./ actualno.com

Advertisement:

Източник: bradva.bg