БЪЛГАРИЯ ЗАТЪНА В СВЕТОВЕН СКАНДАЛ! МОСКВА НИ ПОРЯЗА ЖЕСТОКО! ПОДКРЕПЯМЕ ТЕРОРИСТИТЕ С

БЪЛГАРИЯ ЗАТЪНА В СВЕТОВЕН СКАНДАЛ! МОСКВА НИ ПОРЯЗА ЖЕСТОКО! ПОДКРЕПЯМЕ ТЕРОРИСТИТЕ С

Кремъл ни нанесе сериозен удар точно по празниците. Официалната говорителка на Външното министерство Мария Захарова коментира съобщенията в наши медии, че терористите в Сирия войват с българско оръжие и ги потвърди.

На нарочен брифинг тя обясни точно за какво става дума. В един от освободените райони на Алепо е открит склад с оръжие, което е произведено в България. „Става въпрос за сериозно въоръжение в големи количества. Намерени са десетки сандъци със 122-милиметрови снаряди за РСЗО „Град“, 73-милиметрови снаряди за противотанкови оръдия и 40-милиметрови амуниции за ръчни противотанкови гранатомети. В документите е записана както фирмата производител, така и износителят. Освен това сирийската армия е открила още осем склада, изоставени от терористите. В тях да открити 2 млн. боеприпаси за тежки картечници и 4000 реактивни снаряда за „Град“, българско производство“, заяви Захарова в Москва, цитирана от pan.bg

Според нея продукцията се произвежда по изтекъл съветски лиценз, даден преди години на България.

“ Още от края на 90-те години водим преговори със София да прекратим двустранното междуправителствено споразумение в лицензната сфера, което, преди всичко, регламантира износа на военна продукция за трети страни. София обаче не бърза да подписва“, обясни Мария Зхарова. 

„Разбира се, позицията е удобна – продаваме на държавата Х, неизползвано руско въоръжение и военна техника, къде посредника ще пласира продукцията, това вече не е важно за българските производители. Все пак обаче – вие не търгувате със щипки за коса, а със смъртоносни товари, от които загива мирното население на Сирия“, коментира говорителката на руското Външно министерство.

Източник: bradva.bg