ЛОШИ НОВИНИ! ЕТО КАКВО ЩЕ НИ ВРЪХЛЕТИ ПРЕЗ ЯНУАРИ!

ЛОШИ НОВИНИ! ЕТО КАКВО ЩЕ НИ ВРЪХЛЕТИ ПРЕЗ ЯНУАРИ! ГОРЕЩО ОТ КОРИДОРИТЕ НА НОВА! ЕТО КАКВО ВСЕ ОЩЕ КРИЕ ОТ ВСИЧКИ ГЕРИ МАЛКОДАНСКА!

Advertisement:

През януари най-ниските температури у нас ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите – между 10 и 15 градуса.

Това съобщи синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Марияна Попова, цитирана от БТА.

През тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на река Струма – от 1 до 3 градуса, а в планинските райони – между минус 7 и минус 3 градуса. 

Advertisement:

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и в най-южните райони – между 60 и 110 литра на квадратен метър. 

Януари ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3 януари ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. 

Advertisement:

През периода 4-7 януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още. 

През първите дни на второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15 януари ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. 

През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17 януари. 

През третото десетдневие на януари тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните, прогнозира метеорологът.

Advertisement:

Източник: bradva.bg