В МОМЕНТА: БЕДСТВАЩИ ХОРА НА ПЪТЯ ЗА АЙТОС! ИМА И БЕБЕТА!

В МОМЕНТА: БЕДСТВАЩИ ХОРА НА ПЪТЯ ЗА АЙТОС! ИМА И БЕБЕТА!

Вече 16 часа хората край Айтос са блокирани в преспите и няма кой да им помогне. За това свидетелстват и разкази на потърпевши, които не могат да се измъкнат от снежния ад. 

„В колата има бебе на седем месеца, свършиха ни памперсите, нямаме храна и мляко за децата. В момента му сложих моя фланелка, трябваше да ходим километър до най-близкия магазин, където няма нищо“, разказва за ужаса потърпевш от блокадата. Той добави, че трактори минават, но нищо повече. Когато е попитал полицай, кога ще приключи този ужас, униформеният е заявил, че най-рано към 14 часа.

„Когато тръгнахме имаше полиция на пътя, но никой не ни спря да ни каже, че не може да се мине, и се наложи да се върнем към Айтос, където си стоим тук блокирани“, допълни потърпевшият пред Би Ти Ви.

Институциите не дават прогнози кога ще могат да измъкнат хората. Пред ПИК кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че положението е тежко и колите се вадят една по една. За това какви са причините да се стигне до тук, Николов заяви пред медията ни, че едната е тежката метеорологична обстановка. „Много коли от затворената автомагистрала „Тракия“ бяха пренасочени по стария път за Бургас и това допълнително утежни трафика“, поясни Димитър Николов.

Източник: bradva.bg