Те никога не се разболяват, живеят до 100 години и не знаят нищо за рака. Ето тайната им!

Те никога не се разболяват, живеят до 100 години и не знаят нищо за рака. Ето тайната им!

Advertisement:
Advertisement:

Най-здравите и най-щастливите хора живеят в северната част на Пакистан. Хората от тази малка популация се наричат Хунзи.
Животът на тези хора не е лесен, но е много прост.
 
Хунзите обитават неравна и камениста земя и тяхната храна се състои от местни растения, култивирани зеленчуци и плодове като пълнозърнести храни, но без пестициди, торове, или каквито и да е ГМО.
 
Те консумират малки количества месо и млечни продукти, като сирене и кисело мляко. Дните им са заети със земеделие, отглеждане на животни, домакинска работа, готвене, грижи за деца, социални събития и спорт. Животът им е фокусиран върху семейството и общността. Децата на Хунзите са всъщност най-добре образованите в Пакистан.
 
Въпреки че процентът на безработицата при тях е близо 90% тези хора общо взето са щастливи. Ето защо социолозите са ги наблюдавали, за да открият тайната им за щастлив живот. Средната продължителност на живота им е 120 години, но има и хора, които са живяли до почти 150. Това е нечувано за всяка част на света, освен тук.
 
Много от жените на Хунзите раждат на 65 години, възраст, когато жените вече са в менопауза. Хунзите живеят живот без страх и безпокойство и са свързани с природата.
Много важна част от културата им е постенето. Кайсиите са една от основните им храни. В тяхната долина растат повече от 50 вида. През пролетта, в продължение на 2-4 месеца, пият само сок от сушени кайсии. Кайсиите се сушат на слънце през лятото, и се съхраняват за зимата.
 
Кайсията като хранителен продукт е наистина впечатляваща със съдържащите се в нея B-комплекс, витамини А и С, желязо, магнезий, калций, калий, цинк и фибри. Семената от кайсия съдържат В17, който е известен с това, че предотвратява и лекува рак.
 
Традиционна напитка Хунзите е чай, направен от растението Тумуру. Екстрактът от този храст има анти-спазматичен ефект и също така регулира нивото на кръвната захар. Всяка част от това растение се използва: семената, кората и плодовете. Стъблото заради своята хипогликемична активност, кората се използва за почистване на зъбите, докато плодовете и семената се използват като ароматен тоник при лошо храносмилане и треска. Също така, екстрактът от плодовете му е ефективен в отстраняването на кръгли червеи.
 
Ако това не е достатъчно убедително за вас да разберете защо те живеят толкова дълго, нека да продължим:
 
• Тяхната земя, въздух и вода са с почти нулево замърсяване. Водата се използва за пиене, готвене и къпане и е всъщност разтопен сняг отичащ се от Хималаите, без флуорид или хлор. Не се използват химикали или пестициди при отглеждането на храна. Не се използват химикали в дома. Няма пластмаса. Няма токсични отпадъци.
 
• Децата им не са ваксинирани и не страдат от сериозни заболявания или някакви неврологични увреждания. Но те са много активни физически, образовани и поддържани.
 
• Те не използват телевизори или клетъчни телефони. Всички техни реални жизнени нужди са удовлетворени и те нямат нужда от повече.
 
• Общностите на Хунзите са постоянно социално интерактивни, така че няма депресия или мисли за изолация, а подкрепа от семейството и приятелите.
 
• Те вземат само това, от което имат нужда и от колкото се нуждаят. Не затлъстяват. Няма химикали в храната. Няма изкуствени оцветители, аромати и консерванти. Няма хормони или антибиотици в животинските продукти. Не използват рафинирана захар. Нямат пластмасови или метални опаковки.
 
• Начинът на живот на Хунзите е коренно различен от този на Запад. Ето защо те живеят по-здрави, по-дълго и по-удовлетворено.

Източник: mall359.com

Advertisement: