Нова снежна вълна и по-свиреп студ утре

Нова снежна вълна и по-свиреп студ утре ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НА САЩ МАЙК ПЕНС УДАРИ ПО МАСАТА: ТЪРПЕНИЕТО НИ СЕ ИЗЧЕРПВА! И БЪЛГАРИЯ Е В КЮПА!

Advertisement:

Нов сняг и студ връхлитат страната от утре. Синоптиците предупреждават, че може да натрупа до 20 сантиметра нова снежна покривка.

Валежите започват още тази нощ от крайните югоизточни райони на страната.

Advertisement:

Снегът отново ще бъде придружен и от силен вятър до 70 километра в час. Това ще създаде условия за нови навявания и преспи.  Валежите ще продължат и утре в Южна България, а през нощта срещу сряда и над Североизточна България.

Advertisement:

Новата седмица започва с ниски температури, но вятърът вече утихна и температурите се усещат като реалните си стойности. Термометрите през изминалата нощ са показали доста по-високи стойности от предишните дни – най-ниската е била в Добрич – минус 18, а в Кюстендил, където вчера бяха измерени минус 26, днес е било едва минус 14.

 

Advertisement:

И през следващото денонощие облачността ще е значителна. Главно в югозападната част от страната ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне. Максималните температури се повишиха – между минус 12° и минус 8°. Предупреждението в страната е от втора степен за всички райони. Така ще остане и утре. В планините ще е облачно, с превалявания от слаб сняг.

 

Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура в планинските ни курорти ще е  от минус 18 до минус 12 градуса. През следващите дни остава облачно и много студено. Сутрешните температури във вторник и сряда ще са по-ниски – предимно от минус 10° и минус 20°. Максималните ще се повишават до минус 10° – минус 5°. Във вторник, по-късно през деня от юг, отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда. Вятърът ще се ориентира от север, ще се усили и отново ще има условия за навявания. От четвъртък започва по-чувствително затопляне.

Advertisement:

Източник: zajenata.bg