Ето какво крият от нас козметичките, защото ще останат без хляб. Как сами лесно да премахнем черните точки от носа? (снимки)

Ето какво крият от нас козметичките, защото ще останат без хляб. Как сами лесно да премахнем черните точки от носа? (снимки)

Поглеждали ли сте някога кожата си с лупа? Може би си спомняте, когато за първи път сте го направили, че видяхте огромен брой черни точки и не можахте да повярвате. Досадно е да не можем да се отървем от пъпките, използвайки само един препарат.

За щастие, ние имаме Дженифър Чиу – YouTube гуру по отношение на грижата за кожата, която ни съветва как напълно да преобразим проблемните си области по лицето.

Видеоблогърката е разработила 6 стъпки, чрез които да се отървете от черните точки. Със сигурност някои от тях никога не сте ги чували!

 

Използвайте пара за разширяване на порите

1-14

Първата стъпка, за да се отървете от акнето, е да го подложите на пара! Просто вземете мека кърпа, направена специално за козметични цели, и я сложете в купа с топла вода. След няколко минути, я извадете и като се уверите, че не е много гореща, я сложете на носа си. Поставете кърпата върху Т-зоната и поемете дълбоко дъх.

 

Забележка: ако искате спа, можете да добавите няколко капки етерично масло във водата.

 

Подгответе кожата си

2-11

Когато кърпата изстине, внимателно подсушете повърхността на носа. След това нанесете малко тоник за лице на памучен тампон и избършете Т-зоната. Това ви позволява да изчистите наскоро отворените пори.

 

Вземете флостик

3-12

В следващата стъпка ще използваме гениалното устройство! Разбира се, можете да отидете до вашия козметичен магазин и да купете няколко метални флостика, но може да се справите и с помощта на еднократен флостик, който със сигурност имате.

Започнете да прекарвате конеца в областите около носа. Само след няколко движения ще видите бяла гной да излиза от порите. Минете и по повърхността на носа и процедурата приключва.

Можете и да импровизирате и да прекарате флостика така, както поискате. Дженифър просто е обърнала устройството и е почистила черните точки с флостика, когато нищо друго не й е помогнало.

 

Използвайте почистващи порите ленти

4-12

За тези, които имат достатъчно големи пори, отличен вариант е почистване  с ленти. За да ги използвате, уверете се, че сте завършили първите стъпки внимателно. Намокрете носа и залепете лентите. Изчакайте 10 минути, след това ги издърпайте. Този етап не е най-приятният, но резултатът е впечатляващ!

 

Опитайте с маска

5-8

Маските са полезни за човека по две причини: 1) те са ефективни 2) забавни са! Леко нанесете маската върху носа. Можете да използвате пръстите си, но с четка е най-удобно! Изчакайте 15 минути и махнете маската. Можете веднага да видите резултата, но най-добрият ефект ще бъде постигнат, ако повтаряте процедурата всяка седмица.

 

Опитайте натурални продукти!

6-6

Последната стъпка е да почистите носа с помощта на масло от чаено дърво. Дженифър казва, че тя използва масло, разредено с малко вода (в някои случаи маслото от чаено дърво предизвиква дразнене). Нанесете малко масло върху памучен тампон, и избършете носа си!

 

Целта вече е достигната!

 

Източник: zajenata.bg