Синоптиците разкриха докога ще продължи снежният ад

Задава се нов студен фронт, който ще понижи температурите

Advertisement:
Advertisement:

Синоптиците разкриха докога ще продължи снежният ад, който скова страната.

Прогнозата за Източна България все още е доста стряскаща. Умереният до силен север-северозападен вятър ще продължи да създава усложнения. Синоптиците предвиждат нови виелици и навявания.

През днешния ден най-късно до обедните часове снеговалежът ще спре. Очакванията на синоптиците са облачността да се разкъса временно и да намалее до слънчево време.
Още в сутрешните часове обаче от юг започна ново заоблачаване и снеговалежи, които до вечерта се очаква да обхванат цялата югоизточна част на страната.
Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен и ще се ориентира от запад.

Advertisement:
Advertisement:

синоптиците

Задава се нов студен фронт, който ще понижи температурите

Максималните температури на повечето места няма да надхвърлят нула градуса. Атмосферното налягане ще се повиши слабо, но ще остане по-ниско от средните месечни стойности.

Синоптиците предвиждат, че през тази нощ намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна. Снеговалежите обаче ще продължат почти през цялата нощ над източните райони на страната.

През утрешния ден над повечето райони в страната ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Времето ще е предимно слънчево. Сутрешните температури ще останат ниски. В преобладаващата част от страната дневните температури ще са малко над нулата. На места в Източна България все още ще се задържат отрицателни.

Очаква се в петък сутрешните температури да са малко по-високи. През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от югозапад и това ще е причината за повишението на температурите.
Синоптиците предвиждат нови повишения на дневните температури. С нахлуването на южния вятър ще се затопли и източната част на страната.

След слънчевите дневни часове ще започне ново увеличение на облачността.
Още привечер над северозападните райони има вероятност да превали дъжд. В планинските райони преваляванията ще са от сняг.

В съботния ден през страната ще премине нов студен фронт. С усилването на северозападния вятър температурите отново ще започнат да падат.
Според средносрочната прогноза на синоптиците, лошото време ще се задържи до 22 януари, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement: