Топ военен ни го каза в очите. Ето какво ще направят бежанците с Европа

Топ военен ни го каза в очите. Ето какво ще направят бежанците с Европа

Advertisement:

Топ командос от Сирия отправи тревожно съобщение към Европа. Командващият на страховитата и определено най-мощната агенция за сигурност в Сирия генерал Джамил Хасан, даде интервю на репортер от „Independent“, а това, което е казал, ще разтревожи Европа.

Генералът заяви, че ако въстанието в Сирия не е било брутално задушено още в самото начало, днес страната му нямаше да е в това положение, а джихадисти нямаше да обикалят из цяла Европа.

„За западните медии съм военнопрестъпник. Затова не съм сигурен, дали и това интервю ще бъде публикувано от“ Independent“. Готов съм, дори под заплахата да бъда изправен пред съда за военни престъпления, да продължа работата си. Тъй като Сирия заслужава жертвата“, твърди той.

Повод за изказването му е фактът, че през 2011 ЕС го осъди за „участие в репресиите срещу гражданския бунт“ в Сирия. Наказанието му е забрана за пътуване и блокиране на сметките му в чужбина.

Американското министерство на финансите също му наложило санкции, като от там заявили, че неговата разузнавателна агенция е убила най-малко 43 демонстранти през 2011 година.

Самият Хасан не крие, че подкрепя Асад и в него име е извършил доста набези. Но също така е убеден, че войната срещу Асад и въстанията са подклаждани отвън.

Advertisement:

„Западът заговорничи срещу Сирия. Най-напред е Израел, който е главата на змията и всички, които подкрепят неговата политика. Заедно с арабския режим, който ръководи Саудитска Арабия. Не говоря за саудитския народ, а за краля и кралското семейство.

Това егоистично семейство, което има много подло отношение към арабския народ, особено в страни като Сирия. Тя е страна с млад, интелигентен лидер, който се опита да опази интересите на своя народ, както и интересите на целия арабски свят“, казва военният. И добавя, че противниците на страната му са в основата на конфликта.

Подялбата на Сирия

Хасан твърди, че Запада и съюзниците му правят абсолютно всичко, за да си поделят Сирия, като стимулират идеологията на екстремизъм. „Великобритания, Франция, Америка, Израел и саудитците решиха да си разделят Сирия въпреки, че имат много различни интереси. Вярвам, че най-голяма вреда от разпадането на Сирия ще има Европа.

Американците и европейците са като овчари, които пуснаха вълка в дома си. Този вълк вероятно ще изяде всички пилета и овце“, твърди още Джамил Хасан.

Командосът заяви, че въстанието в Сирия е трябвало да бъде потушено още в зародиш. Иначе страната му нямаше да преживява това. Той напомни насилственото потушаване на демонстрациите в Китай през 1989 година. „Ако китайските власти не бяха постъпили по този начин, къде щеше да е Китай днес?“, заключава още той.

източник: razkritia.com

Източник: bradva.bg

Advertisement: