ИЗТЕЧЕ КОИ ЩЕ СА БЪДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ МИНИСТРИ! ВИЖТЕ!

ИЗТЕЧЕ КОИ ЩЕ СА БЪДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ МИНИСТРИ! ВИЖТЕ! НИКОЙ не знае този УНИКАЛЕН ТРИК! Ето как да ВЪЗСТАНОВИМ тотално УМРЯЛАТА батерия за лаптоп!

Advertisement:

Патриотите са имали готов списък с министри, в случай, че поемат мандат в парламента. „Как мислите, че ще заявим, че сме готови да поемем мандата и ще чакаме до последния момент“, попита риторично в ефира на Канал 3 съпредседателят на Патриотичния фроън Красимир Каракачанов.

На въпрос дали е щял да поеме отговорността на министър-председател, Каракачанов обясни: „Няма смисъл да опоменавам конкретните имена от списъка. Дори да ни го връчат при тази ситуация, нашата идея беше всички български партии да направят стабилно правителство за срок от 6-8 месеца. Нещо като програмно правителство, но без участието на ДПС и ДОСТ“, посочи той. 

Advertisement:

Каракачанов допълни, че за да бъде част от кабинет на Патриотите, няма значение дали един политик е десен или ляв, за него е важно дали е добър в своята сфера. Той даде пример със социалиста Петър Кънев.

Advertisement:

„Петър Кънев, депутат от БСП, бил идеален министър на икономиката. Аз не деля хората по убеждения и по това дали са от ГЕРБ или от БСП, а на такива, които могат да свършат работа и такива, които не могат. В един такъв кабинет с 5-6 важни точки, Кънев би бил добър министър, който ще работи да се отпуши икономическото развитие на България, защото администрацията мачка малкия и средния бизнес. Той започна бизнеса си от гола поляна“, посочи патриотът.

От Реформаторите бих споменал името на Румен Христов за министър на земеделието.Той беше министър в служебно правителство от 96-97 г.. Познавам го от много време, той е прекрасен професионалист. Наблюдавал съм го в развитие. Той е спокоен, няма предразсъдъци, разбира от земеделие. Във времето, когато гласувахме предложението за мораториума за сечта на дървесина в горите, за пореден път се убедих, че той е човек, който има качества.

Advertisement:

И с двамата не е разговаряно, тъй като не беше ясно дали изобщо ще се стигне до този разговор. Кабинет щеше вече да има, ако партиите имаха волята да се обединят около няколко важни точки – размерът на пенсиите, здравеопазването, справянето с битовата престъпност, посочи още Каракачанов.

По повод това с кои министри на ГЕРБ би съставил кабинет, той посочи:

„От министрите на ГЕРБ мога да се спра на министъра на благоустройството Лиляна Павлова – какво може да се каже за нея, тя е енергичен човек. Владислав Горанов също е добър професионалист, един от най-добрите ни финансови министри за последните 26-27 години. Ако Бойко Борисов му беше казал да намери пари за българските пенсионери, той щеше да ги намери. Той прави бюджет по дадена политическа рамка. Намериха 2 млн. лв. за саниране, но не намериха за пенсионерите“, коментира Каракачанов.

За период от 24 часа някой в ГЕРБ прецени, че няма да подкрепят правителство с мандат на Патриотите. Те се уплашиха, че ние ще направим някои кардинални промени, които обществото отдавна очаква. Според мен във Външно е имало телефонно обаждане, което само показва, че някой отвън казва на българските политици какво да правят, заяви патриотът.

Advertisement:

Източник: bradva.bg