ЗА ИЗПРОВОДЯК: ЕДИН ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН РАЗМАЗА БОЙКО БОРИСОВ С ТОВА ПИСМО! МНОГО БОЛИ, ВИЖТЕ

ЗА ИЗПРОВОДЯК: ЕДИН ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН РАЗМАЗА БОЙКО БОРИСОВ С ТОВА ПИСМО! МНОГО БОЛИ, ВИЖТЕ

Публикуваме текст, публикуван от един обикновен българин във Фейсбук без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Борисов,

Днес, като тръгнах да си изкарвам едно от многото „Поршета“ от гаража на къщата ми в „Драгалевци“, която пък е една от многото, които имам, защото плащам ужасно ниски местни данъци, според Вас, се сетих, че е излишно да протестирам, срещу винетка в размер на 97 лв, в най-бедната държава в ЕС, където живеят 1 275 000 пенсионера с до 300 лв пенсия, за които се предполага, че не могат да се вълнуват от цената на винетките, защото не би трябвало да имат кола и 1 450 000 работещи на минимална заплата, която е леко над прага на бедност .

Та, днес, радвайки се на „малкия“ трафик в София, заради красивото и безкрайно евтино метро, за което Вие искате да плащаме повече данъци, защото щом сме на жълтите павета, трябва да си платим, се сетих, че 60% от безкрайно богатите, според Вас български граждани, които си държат парите в банките, нямат изобщо банкова сметка, а 30% имат сметка с до 5000 лв в нея.

Пак днес, се сетих, че пенсионерите, на които Вие така щедро обещахте по цели 40 лв Коледни, вероятно вече мислено са ги похарчили, та е излишна тревогата Ви, че ще си ги скрият под дюшека. Сетих се, че гледах днес и двама съдии, които искат истинско независимо разследване на разговора между „двете каки“, защото не им е все едно, къде ще подмятат името им, като зависими съдии, нито пък, че съдът е виновен, че няма нито един осъден за корупция. Г-н Борисов, Вашата България е различна от истинската.

Може би е време да слезете от джипа на НСО, на които днес гласувахте увеличение на заплатите, а всъщност учителските няма да се вдигнат на всички учители и няма да е с по 70 лв, та да видите истинската България, която си брои стотинките в аптеките на Марешки, която бърка в кофите за боклук, за да изхрани децата си, която се реди на опашка в болниците, която тегли кредит за да си плати сметките, която не може да купи на двете си деца едновременно ботуши, която не ходи по почивки, защото не е държавен служител, на когото не се удържат осигуровки, която не пали печка в двете стаи на апратамента, в който живее, защото няма тази възможност.

Не е ли странно, г-н Борисов, една секретарка в държавната администрация да взема заплата от 1281 лв, а един учител с 20 години стаж -640 лв? Мога да продължа безкрай, г-н Борисов, но и да кажа, че макар Вие да не сте виновен за всичко, то и не направихте нищо, че да го промените. Обещанията ви, г-н Борисов, че КТБ няма да фалира, че ДПС няма да е фактор, че ще се борите с корупцията, че ще реформирате системата, че ще има справедливост, отново си останаха само обещания. Ако не можете, г-н Борисов, излезте и го кажете, но не казвайте на българите, че карат „Поршета“ и че живеят добре!/

колаж: Свободен човек

Източник: bradva.bg