ВОЙНА В бТВ! БИЛЯНА ГАВАЗОВА НЯМА СПИРАЧКИ! ДЕТРОНИРА КРАЛИЦАТА!

ВОЙНА В бТВ! БИЛЯНА ГАВАЗОВА НЯМА СПИРАЧКИ! ДЕТРОНИРА КРАЛИЦАТА!

Биляна Гавазова е напът да детронира едно от най-популярните лица на Би Ти Ви – Виктория Петрова. Синеоката новинарка и доскоро водещата на сутрешния блок са във война, след като върналата се от майчинство Биляна не може да миряса, че никой не я взима насериозно и й дадоха една рубрика в сутрешния блок, докато преди беше топводеща.

В телевизията шушукат, че Гавазова е започнала сондажи, за да се издигне в телевизията. Биляна била близка приятелка с шефа на новините Венелин Петков и не спирала да го тормози, че е унизително да води една рубрика в сутрешния блок.

„Биляна е едно от най-амбициозните лица в телевизията. Не може да преглътне, че след като се върна от майчинство, което беше много кратко, за да не си загуби мястото, така и не успя да застане до Хекимян. Антон е завладял ефира и не иска друг да му се бърка, но пък и тя не остава назад”, коментират запознати с драмите, пише Пик.

Близкото приятелство на Петков и Гавазова помогнало на водещата да се намърда в сутрешните и обедните новинарски емисии, които тя е поела отскоро. Според запознати всеки момент очаквали Виктория Петрова да забременее и да излезе в почивка. Биляна пък отсега не спирала да повтаря колко хубава двойка щели да бъдат с Юксел Кадриев. Новинарят пък, който също се е бетонирал в централната емисия на Би Ти Ви, нямал особено претенции, стига той да остане на екран.

Колежките на Гавазова вече вдигнали ръце от нея и почти никой не общувал с нея, тъй като преди това се опитвала да премахне Мариана Векилска от съботно-неделните блокове. След като видяла, че там нещата няма да се получат и колкото и дебели връзки да има, няма да успее, Гавазова се прицелила в стола на Петрова. Венелин пък й обещал, че след като натрупа опит и в момента, в който има възможност, тя ще е първата, заела мястото на Виктория Петрова.

Запознати разказват обаче, че Петков нямал особена заслуга за това Биляна да води новините. Щастливата птичка кацнала на рамото на Гавазова, тъй като една от най-емблематичните фигури на Би Ти Ви напуснала съвсем изненадващо. Става дума за дългогодишната служителка на Би Ти Ви Ирина Костадинова, която напусна преди дни.

 „Много от колегите й не само не знаеха, че това ще се случи, но разбраха при свършен факт и са потресени. Никой не е наясно какво точно е станало и защо Ирина вече не е тук. Дали тя сама е решила да си тръгне, или новите шефове са я принудили. Не знаем. Но промените са, меко казано, шокиращи“, коментират източници от кухнята на медията.

Гавазова обаче била поставена и пред друг проблем. Ако досега лапсусите и грешките в ефир й бяха позволени, Петков я предупредил, че докато води новините, в никакъв случай няма да допусне да има подобни изпълнения като при Юксел Кадриев. Амбициозната шуменка имала какво да шлайфа по мекия си диалект и полагала неимоверни усилия да звучи като коренячка софиянка.

Биляна изкарала преди време курсове по правоговор, но не й били достатъчни, искала да бъде най-добрата, за да може да седне в стола на Виктория.

„Трудно ще й бъде да се намърда на това място, колкото и връзки да има. Шефският пост и на Венелин е под въпрос, тъй като той беше един от най-доверените хора на бившия директор Павел Станчев, новото ръководство не го харесвало особено. Затова Биляна го изнудила и не спирала да му мрънка, че докато е шеф на новините, трябва да й помогне. Тя му припомнила и факта, че именно заради него днес тя не стои редом до Антон Хекимян – място, което й беше обещано, независимо колко време ще си гледа бебето. И други водещи обаче се притесняват, че може да ги сполети същата участ като Гавазова. Оказва се, че в Би Ти Ви не държат толкова на хората си и са готови да ги заменят и бързо да забравят кои са.

„Не е честно спрямо жените в телевизията те да се притесняват, че ако забременеят, ще изпаднат в трета глуха. Това са лица, дали толкова години и енергия за Би Ти Ви, а в крайна сметка им се отплащат по този начин”, коментират възмутени служители.

Източник: bradva.bg