ХАРЕЙСАТЕ И СПОДЕЛЕТЕ, ЗА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ! ОБЯВИХА СЕНЗАЦИОННО, ЧЕ ХАСАН И ИБРАХИМ

ХАРЕЙСАТЕ И СПОДЕЛЕТЕ, ЗА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ! ОБЯВИХА СЕНЗАЦИОННО, ЧЕ ХАСАН И ИБРАХИМ

Хасан и Ибрахим композират свои творби

13-годишните гении Хасан и Ибрахим ще издадат втория си самостоятелен албум. Престижната вест съобщи пред „България Днес“ техният баща Дениз Игнатов.

Новата музикална компилация отново е със собствени произведения на талантливите близнаци, които напоследък успешно се занимават и с композиране, информира ‘България днес“.

„Албумът на децата е почти готов, в момента се доизкусуряват последните детайли. Очакванията ни са да бъде завършен през април тази година“, сподели гордият баща. Първият си самостоятелен албум Хасан и Ибрахим пуснаха през миналата година и само няколко месеца по-късно затвърждават творческите си заложби.
Музикалните експерти са впечатлени, че въпреки крехката им възраст близнаците не само свирят на високо ниво, но и композират свои класически произведения. Първата им компилация дори достигна до САЩ. По време на визитата си отвъд океана близнаците раздадоха първия си албум на присъстващи на концертите им. Друг впечатляващ момент е, че малките пианисти успяват да намерят време за композиране покрай ангажиментите с училище и всекидневните уроци по пиано.
В края на месеца предстои поредното сериозно предизвикателство пред Хасан и Ибрахим. Двамата заминават на 26 февруари за германския град Дюселдорф, където ще участват в изключително престижен конкурс. В надпреварата ще се борят с талантливи деца от целия свят и се надяват да пречупят прокобата от последните години все да завършват на 2-ро място. „Децата отиват за победа! В момента са във върхова форма и единствената им цел е победата. Не искат втори места, не искат почетни награди – голямата им цел е първото място и прослава на България“, обясни Игнатов.

Хасан и Ибрахим ще излязат на германска сцена на 1 и 3 март, а изявите им ще се предават на живо в интернет. На 5 март е специалният галаконцерт, на който ще стане ясно дали младите гении на пианото ще постигнат поредния си значим успех.
През последните години международният интерес към малките пианисти драстично нарасна, като те могат да се похвалят с гостувания в САЩ, Русия и Полша. На всяко едно от участията публиката беше единодушна, че момчетата са се представили на много високо ниво. Затова и не е изненадващо, че постоянно валят покани към Хасан и Ибрахим, които очакват натоварена професионална програма и през тази година.
„Където и да отидат, целта на синовете ми е да забият българското знаме. Да се развее в името на победата. Когато самите те имат увереност, нещата се случват.

Плановете да са №1 в света остават и няма да се отклонят от тях. Обвиняват ме, че съм амбициозен баща, но истината е, че самите деца искат да постигат успехи. Те ми казват, че искат да са победители. Единственото, което мога да правя за тях, е да ги подкрепям и да им давам насоки в живота, за да могат да станат най-добрите в света“, завърши гордият им баща.

Източник: bradva.bg