ДВАМА СЕ КАРАТ, ТРЕТИЯТ ПЕЧЕЛИ! МАРЕШКИ ПАК ФИНТИРА ПОЛИТИЦИТЕ И ГИ ЗАБИ В ЗЕМЯТА!

ДВАМА СЕ КАРАТ, ТРЕТИЯТ ПЕЧЕЛИ! МАРЕШКИ ПАК ФИНТИРА ПОЛИТИЦИТЕ И ГИ ЗАБИ В ЗЕМЯТА!

Аптечният бос е най-вероятният водач на листата на ПП „Воля“ за Втори МИР Бургас, съобщи Флагман.бг., позовавайки се от източник, добре запознат с процесите в партията.

Утре се очаква пълната листа да пристигне с куриер в Бургас, след което упълномощено лице ще я впише в Районната избирателна комисия (РИК). Регистрацията ще е „по терлички“, защото тук няма да присъства нито Веселин Марешки, нито някой от висшето ръководството на партията му.

От пресцентъра на ПП „Воля“ бяха лаконични, че до вторник има време и ще известят всички медии, след като кандидат-депутатите бъдат вписани в РИК.

При всички положения се очакват сериозни изненади, довериха наши източници, които са запознати с партийното строителство на варненския бизнесмен. Към днешна дата то върви стихийно, стотици мераклии се натискат за листите, но кандидатурите на голяма част от тях елегантно са отклонени. Най-вероятно Веселин Марешки ще заложи на изцяло нови лица за политиката, които работят в свързани с него фирми.

Голямата изненада ще бъде, ако Веселин Марешки се кандидатира за депутат от Бургас. Към този час – 19:30 часа тази възможност изглежда все по-реална. 

Във Варна Марешки има добри позиции, той е активен участник в местната власт, има подготвени кадри, които са сравнително разпознаваеми, но Бургас е на другата крайност. Това е един от най-силните му райони, в който записа впечатляващ резултат на президентските избори, но няма нито един подходящ кандидат.

„Марешки е на мнение, че трябва да запазио 30-те хил.гласа, които спечели преди четири месеца в Бургас, но е наясно, че това няма как да се случи с абсолютно неизвестни лица. Заради това от няколко дни обмисля възможността да поведе бургаската листа“, довериха хора от неговото обкръжение. 

Обмисля се възможността водач на ПП „Воля“ тук да е и Гергана Стефанова, която днес бе забелязана от наш репортер в Морската градина в Бургас на официалната церемония за почитане на паметта на Васил Левски. Стефанова е един от най-доверените кадри на Веселин Марешки. Дамата е бивш общински съветник във Варна, държи голяма част от бизнеса му под различни ЕООД, така че да не се свързват с неговата фамилия.  Гергана Стефанова бе водач на листата в Бургас на друга партия на Марешки – „Либерален алианс“, с която той атакува парламента през 2013 година, но се провали. Втора в Бургас тогава бе Марина Тънмазова, а трета Диана Велева, предава Пик.

Евентуално участие на Веселин Марешки ще направи битката във Втори МИР Бургас изключително интересна. Водачи в Бургас са лидерът на НФСБ Валери Симеонов (Обединени патриоти), ексминистърът на околната среда Ивелина Василева (ГЕРБ), бившият вътрешен министър Румен Петков (АБВ), Петър Кънев (БСП), Камен Костадинов (ДПС) и колоритни образи като Жорж Ганчев и Велизар Енчев.

Източник: bradva.bg