НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Ето кой ще е новият премиер на България!?

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Ето кой ще е новият премиер на България!?

Реформаторският блок е на крачка от опита си да състави ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание, като вече усилено се говори, че премиер може да стане и мъжкарят Трайчо Трайков!  Днес ще се състои срещата между коалицията, която най-верояттно ще получи третия мандат, и представителите на ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов.

Преди това в централата на СДС на „Раковски“ 134 заседава ръководството на синята партия. След заседанието към тях се присъединиха и лидерите на другите партии в коалицията.

„Днес започнахме консултации с парламентарно представените партии, за да разберем дали има достатъчно подкрепа за формиране на стабилно мнозинство в рамките на този парламент. Целта на Реформаторския блок е да не допусне ДПС и БСП във властта. Поредицата от консултации ще започнем с партия ГЕРБ след малко по наша инициатива и след това отново ще съобщим какви са резултатите. 

Ако тези консултации не покажат възможност за подкрепа в рамките на този парламент, ще върнем мандата. Важно е да се знае също, че дори да има възможност за стабилно мнозинство и се направи правителство, ние няма да излъчим политически фигури в него. РБ само ще оползотвори възможността за съставяне на правителство, което да гарантира стабилност. Но ние няма да участваме с политически представители, ако съберем такова мнозинство“, категоричен бе здравният министър в оставка Петър Москов.

Източник: bradva.bg