Става напечено! БСП изловиха Бъчварова по бели гащи за отпуснатите от Брюксел пари

Става напечено! БСП изловиха Бъчварова по бели гащи за отпуснатите от Брюксел пари

БСП хвана Румяна Бъчварова по бели гащи. На нарочен брифинг на „Позитано“ 20 лидерът Корнелия Нинова извади два отговора за парите, дадени за три бежански центъра.

Разминаването е в милиони, стана ясно.

Бъчварова отговаря за дадени 160 млн. евро, но от Брюксел твърдят пред евродепутата Илияна Йотова, че са отпуснали по-малко, плюс 11 млн. дадени от нашата страна.

„Става въпрос за 65 млн. евро, за които някъде българското правителство се е ангажирало да съфинансира. Смятам, че това е недоволството на гражданите. Народът не знае какво да очаква.

Предлагаме, особено след новината, че съдът в Дюселдорф е решил да ни връща сирийски семейства, по тази тема да постигнем национално съгласие. Това е бъдещето на България. Всички политически сили трябва да спрем да се заиграваме заради тясно партийния интерес по тази тема. Да се обединим, че поставяме националния интерес пред слугинажа на чужди интереси. На КСНС тази тема беше бегло засегната“, заяви Нинова, цитирана от ПИК.

„Трябва да свикаме спешно заседание, дори да е закрито, ако има класифицирана информация. Оградата спешно да се завърши. Тук са предвидени 10 млн., ама не са дадени на армията. Всеки който бяга и не е бежанец, да се връща и да не се допуска, както и отмяна на постановление 208 за заселване в български общини. Това ще предложим в НС и се насяваме всички политически лидери да бъдат отговорни“, допълни лидерът на БСП.

Източник: bradva.bg